utredning vuxen adhd

Sök till oss för utredning av ADHD, ADD & autism som vuxen

Vi skräddarsyr din neuropsykiatriska utredning

Bonliva Care genomför utredningar inom bland annat ADHD, ADD, autism och intellektuell funktionsnedsättning hos vuxna. Vi tar emot vuxna från hela Sverige med misstänkt neuropsykiatrisk diagnos.

Våra mottagningar ligger i Stockholm, Falun och Norrköping. Du som vuxen kan söka till Bonliva Care genom remiss från din hemregion eller genom privat finansiering – mer information hittar du genom att läsa vidare på denna sida.

Välj din region

Vuxenutredning av ADHD, ADD och autism

Om du känner att saker och ting i din vardag inte fungerar som de verkar göra för de flesta andra, så kan det vara viktigt att ta reda på varför. Att genomgå en utredning som vuxen kan vara till hjälp för att fastställa om det finns en neuropsykiatrisk problematik –till exempel ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning – som förklarar dina svårigheter. Målet med utredningen är att förstå orsaken bakom problemen så att du kan få rätt hjälp, stöd och behandling för att hantera dem.

Olika sätt att söka till Bonliva Care

Om du vill genomgå en utredning för ADHD, ADD, autism eller kartlägga din begåvningsnivå behöver vi få en remiss – antingen från din hemregion eller via egenanmälan. I vissa fall kan du även hänvisa till vårdgarantin. Vårdgarantin innebär att alla som bor i Sverige har rätt till lämplig vård inom rimlig tid. Om du upplever att du inte får den vård du behöver, kan du i vissa fall be din region att skicka remiss till oss för neuropsykiatrisk utredning.

Läs mer om de olika alternativen nedan. Du kan också välja att klicka direkt på din hemregion längre ner på sidan, då får du svar på för vad som gäller just där du bor.
Icon

Remiss från din hemregion

Arrow
Icon

Privat finansiering som vuxen

Arrow
Icon

Vårdgarantin som vuxen

Arrow
Pappa och dotter

Så här går utredningen till

Vi finns nära till hands och stöttar dig längs hela vägen.
1. Ansökan
Du är välkommen via remiss från din hemregion eller genom att bekosta utredningen privat. Då behövs ingen remiss.
2. Utredning
I det här steget träffar du din läkare och psykolog. Tillsammans med dem utförs psykologisk testning, intervjuer, självskattning och en medicinsk undersökning. Utredningen ser lite olika ut för barn och vuxna, och besöken sker inte alltid på samma dag.
3. Återgivning
Psykologen går igenom utredningens slutsatser och rekommendationer för stöd och insatser framåt. Om utredningen mynnar ut i en eller flera diagnoser så får du reda på det i detta steg.

Välj region

Välj din eller ditt barns folkbokförda region nedan för att få mer information om hur du söker till Bonliva Care.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
hemskickat material vuxen adhd

Läs i lugn och ro om hur utredning för vuxen går till

Vill du ha information hemskickad istället?

Vill du hellre läsa i din egen takt om hur en neuropsykiatrisk utredning för dig som vuxen går till har vi samlat allt du behöver veta i ett informationshäfte som du kan få hemskickat.

I informationshäftet kan du läsa om hur en utredning för ADHD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning går till, vanliga frågor och svar samt mer information om Bonliva Care och vår personal. Fyll i formuläret nedan så skickas informationshäftet hem till dig helt kostnadsfritt på posten inom två arbetsdagar.
Tack! Ditt informationshäfte är nu beställt.
Hoppsan! Någonting gick fel. Prova igen eller kontakta oss.