Up arrow
utredning vuxen adhd

Sök till oss för utredning av ADHD, ADD & autism som vuxen

Vi skräddarsyr din neuropsykiatriska utredning

Bonliva Care genomför utredningar inom bland annat ADHD, ADD, autism och intellektuellfunktionsnedsättning hos vuxna. Vi tar emot vuxna från hela Sverige med misstänktneuropsykiatrisk diagnos.

Våra mottagningar ligger i Stockholm, Falun och Norrköping. Du som vuxen kan söka till Bonliva Care genom remiss från din hemregion eller genom privat finansiering – mer information hittar du genom att läsa vidare på denna sida.

Välj din region

ADD/ADHD-utredning som vuxen

Om du känner att saker och ting i din vardag inte fungerar som det gör för andra, så kan det vara viktigt att ta reda på varför. Att genomgå en ADD/ADHD-utredning som vuxen kan vara till hjälp för att fastställa om det finns en neuropsykiatrisk diagnos, till exempel ADHD/ADD eller autism, som kan förklara dina svårigheter. Målet med utredningen är att förstå orsaken bakom problemen så att du kan få rätt hjälp, stöd och behandling för att hantera dem.

Olika sätt att söka till Bonliva Care som vuxen

Om du vill genomgå en utredning för ADHD,ADD, autism eller intellektuellfunktionsnedsättning som vuxen behöver vi få en remiss, antingen från dinhemregion eller via egenanmälan. I vissa fall kan du även hänvisa till vårdgarantin. Vårdgarantin innebär att alla som bor i Sverige har rätt till lämplig vård inom rimlig tid. Om du upplever att du inte får den vård du behöver, kan du i vissa fall be din region att skicka remiss till oss för neuropsykiatrisk utredning.

Läs mer om de olika alternativen nedan. Du kan också välja att klicka direkt på din hemregion längre ner på sidan, då får du svar på för vad som gäller just där du bor.
Icon

Remiss från din hemregion

Arrow
Icon

Privat finansiering som vuxen

Arrow
Icon

Vårdgarantin som vuxen

Arrow
Pappa och dotter

Välj din region

Välj din folkbokförda region nedan och få mer information om hur du som vuxen söker till oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
hemskickat material vuxen adhd

Läs i lugn och ro om hur utredning för vuxen går till

Vill du ha information hemskickad istället?

Vill du hellre läsa i din egen takt om hur en neuropsykiatrisk utredning för dig som vuxen går till har vi samlat allt du behöver veta i ett informationshäfte som du kan få hemskickat.

I informationshäftet kan du läsa om hur en utredning för ADHD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning går till, vanliga frågor och svar samt mer information om Bonliva Care och vår personal. Fyll i formuläret nedan så skickas informationshäftet hem till dig helt kostnadsfritt på posten inom två arbetsdagar.
Tack! Ditt informationshäfte är nu beställt.
Hoppsan! Någonting gick fel. Prova igen eller kontakta oss.