Up arrow
Barn ungdom utredning adhd

Sök utredning av ADHD, ADD & autism för barn & ungdom

Utredningar för ditt barns unika behov

Bonliva Care tar emot barn och ungdomar från hela Sverige med misstänkt neuropsykiatrisk diagnos. Hos oss kan ditt barn eller ungdom genomgå utredning med frågeställningar som ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning.

Bonliva Cares mottagningar ligger i Norrköping, Stockholm och Falun. Du kan söka utredning för ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning för ditt barn eller ungdom genom remiss från er hemregion eller genom privat finansiering – mer information hittar du i nästa sektion.

Välj din region

Utredning för ADHD som barn

Om ett barn upplever svårigheter och problem som skiljer sig från vad andra barn i samma ålder upplever kan det vara viktigt att undersöka varför. Att genomgå en utredning för ADHD som barn kan fastställa om det finns en neuropsykiatrisk diagnos, som till exempel ADHD/ADD eller autism som kan förklara problemen.

Syftet med utredningen är att förstå orsaken bakom svårigheterna, så att barnet kan få rätt hjälp, stöd och i vissa fall behandling för att hantera dem på bästa sätt.

Hur du söker till Bonliva Care för ditt barn/ungdom

Om du som vårdnadshavare vill att ditt barn eller ungdom ska genomgå en utredning för ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning hos Bonliva Care behöver vi få in en remiss. Detta sker antingen via er hemregion eller genom en så kallad egenanmälan. I vissa fall kan du även hänvisa till vårdgarantin för ditt barn. Vårdgarantin innebär att alla som bor i Sverige har rätt till lämplig vård inom rimlig tid. Om du upplever att ditt barn eller ungdom inte får den vård den behöver, kan du be din region att skicka remiss till oss för neuropsykiatrisk utredning.

Läs mer om de olika alternativen genom att klicka på rubrikerna nedan. Du kan sedan klicka direkt på er hemregion längre ner på denna sida, så får ni svar på för vad som gäller just där ni bor.
Icon

Remiss från ditt barns hemregion

Arrow
Icon

Privat finansiering för barn/ungdom

Arrow
Icon

Vårdgaranti för barn & ungdom

Arrow
sök utredning för ditt barn adhd

Välj din region

Välj ditt barns folkbokförda region nedan och få mer information om hur ni söker till oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
hemskickat material adhd

Läs hemma i lugn och ro om hur utredning för barn går till

Vill ni ha information hemskickad istället?

Vill du som vårdnadshavare hellre läsa i din egen takt om hur en neuropsykiatrisk utredning för ditt barn eller ungdom går till har vi samlat allt du behöver veta i ett informationshäfte som ni kan få hemskickat.

I informationshäftet kan ni läsa om hur en utredning för ADHD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning går till, vanliga frågor och svar samt mer information om Bonliva Care och vår personal. Fyll i formuläret nedan så skickas informationshäftet hem till er helt kostnadsfritt på posten inom två arbetsdagar.
Tack! Ditt informationshäfte är nu beställt.
Hoppsan! Någonting gick fel. Prova igen eller kontakta oss.