Barn ungdom utredning adhd

Sök utredning av ADHD, ADD & autism för barn & ungdom

Utredningar för ditt barns unika behov

Bonliva Care tar emot barn och ungdomar från hela Sverige med misstänkt neuropsykiatrisk diagnos. Hos oss kan ditt barn eller ungdom genomgå utredning med frågeställningar som ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning.

Bonliva Cares mottagningar ligger i Norrköping, Stockholm och Falun. Du kan söka utredning för ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning för ditt barn eller ungdom genom remiss från er hemregion eller genom privat finansiering – mer information hittar du i nästa sektion.

Välj din region

Barnutredning av ADHD, ADD och autism

Om ditt barn upplever svårigheter och problem som skiljer sig från vad andra barn i samma ålder verkar uppleva kan det vara viktigt att undersöka varför. Att genomgå en utredning som barnkan fastställa om det finns en bakomliggande neuropsykiatrisk problematik som förklarar svårigheterna, exempelvis ADHD, ADD, autism eller begåvningsrelaterad problematik (intellektuell funktionsnedsättning).

Syftet med utredningen är att förstå orsaken bakom svårigheterna, så att ditt barn kan få rätt hjälp, stöd och i vissa fall behandling för att hantera dem på bästa sätt.

Olika sätt att söka till Bonliva Care

Om du som vårdnadshavare vill att ditt barn eller ungdom ska genomgå enutredning för ADHD, ADD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning hos Bonliva Care behöver vi få in en remiss. Detta sker antingen via er hemregion eller genom en så kallad egenanmälan. I vissa fall kan du även hänvisa till vårdgarantin för ditt barn. Vårdgarantin innebär att alla som bor i Sverige har rätt till lämplig vård inom rimlig tid. Om du upplever att ditt barn eller ungdom inte får den vård den behöver, kan du be din region att skicka remiss till oss för neuropsykiatrisk utredning.

Läs mer om de olika alternativen genom att klicka på rubrikerna nedan. Du kan sedan klicka direkt på er hemregion längre ner på denna sida, så får ni svar på för vad som gäller just där ni bor.
Icon

Remiss från ditt barns hemregion

Arrow
Icon

Privat finansiering för barn/ungdom

Arrow
Icon

Vårdgaranti för barn & ungdom

Arrow
sök utredning för ditt barn adhd

Så här går utredningen till

Vi finns nära till hands och stöttar dig längs hela vägen.
1. Ansökan
Du är välkommen via remiss från din hemregion eller genom att bekosta utredningen privat. Då behövs ingen remiss.
2. Utredning
I det här steget träffar du din läkare och psykolog. Tillsammans med dem utförs psykologisk testning, intervjuer, självskattning och en medicinsk undersökning. Utredningen ser lite olika ut för barn och vuxna, och besöken sker inte alltid på samma dag.
3. Återgivning
Psykologen går igenom utredningens slutsatser och rekommendationer för stöd och insatser framåt. Om utredningen mynnar ut i en eller flera diagnoser så får du reda på det i detta steg.

Välj region

Välj din eller ditt barns folkbokförda region nedan för att få mer information om hur du söker till Bonliva Care.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
hemskickat material adhd

Läs hemma i lugn och ro om hur utredning för barn går till

Vill ni ha information hemskickad istället?

Vill du som vårdnadshavare hellre läsa i din egen takt om hur en neuropsykiatrisk utredning för ditt barn eller ungdom går till har vi samlat allt du behöver veta i ett informationshäfte som ni kan få hemskickat.

I informationshäftet kan ni läsa om hur en utredning för ADHD, autism eller intellektuell funktionsnedsättning går till, vanliga frågor och svar samt mer information om Bonliva Care och vår personal. Fyll i formuläret nedan så skickas informationshäftet hem till er helt kostnadsfritt på posten inom två arbetsdagar.
Tack! Ditt informationshäfte är nu beställt.
Hoppsan! Någonting gick fel. Prova igen eller kontakta oss.