Hem
>
Artiklar
>
Nyheter
>
Nu lanseras Bonliva Care som vårdgivare: “Vi vill ta ett större ansvar för patienten”
Publicerad: 
30/11/2021

Nu lanseras Bonliva Care som vårdgivare: “Vi vill ta ett större ansvar för patienten”

 Nu lanseras Bonliva Care som vårdgivare: “Vi vill ta ett större ansvar för patienten”
Caroline Hassel, Administratör, och Josephine Höök, Operativ Chef, Bonliva Care. Foto: Jonathan Brandt
Jaana Salla
Skriven av

Jaana Salla

Efter 10 år som ett av Sveriges ledande bolag inom vårdbemanning lanserar Bonliva nu Bonliva Care. Under hösten har de första mottagningarna i Stockholm och Falun slagit upp dörrarna till patienter som behöver neuropsykiatriska utredningar med frågeställningar såsom ADHD, ADD, autism och intellektuell funktionsnedsättning.

Bonliva Cares mottagningar möts du av engagerad personal, där kvalitativ vård och patientupplevelsen står i centrum. Idén om att öppna en psykiatrisk mottagning har under de senaste åren vuxit fram eftersom kompetensen redan funnits inom moderbolaget Bonliva AB.

– Med visionen om en mer jämlik vård och djupa samarbeten med hundratals erfarna specialister inom barn- och vuxenpsykiatrin i ryggen var steget att bli vårdgivare naturligt. Inom Bonliva har vi bemannat med psykologer och psykiatrer i nästan alla regioner i Sverige under många år, vilket har lett till en god förståelse för behoven inom svensk psykiatri och primärvård. Med tiden har vi insett att det inte räcker med att täcka upp när det krisar ute på verksamheterna, utan vi vill ta ett ännu större ansvar för patienten. Därför känns det som ett naturligt steg att nu börja bedriva egen vård och bidra till en mer tillgänglig psykiatri för fler patienter runt om i Sverige, säger Josephine Höök, operativ chef på Bonliva Care.

För att säkerställa hög kvalitet i utredningarna har processerna inom verksamheten utformats i nära samverkan med erfarna psykologer och läkare genom ett så kallat Advisory Board. Verksamheten arbetar sedan dag ett utifrån evidensbaserade metoder och i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer.

“Eftersom vi redan samarbetar med några av Sveriges bästa psykologer och läkare kändes det som ett naturligt steg att börja bedriva egen vård och ta större ansvar inom psykiatrin i Sverige.”

– För oss har det varit viktigt att få hjälp med patient- och klinikerperspektivet. En arbetsgrupp med engagerade psykologer och psykiatrer involverades tidigt i projektet för att tillsammans utveckla och utforma den bästa verksamheten. Eftersom kompetensen redan fanns i moderbolaget Bonliva AB kunde vi tillsätta en Advisory Board som utgjort spetskompetensen. Jag var en av dem som fick möjligheten att ingå från start, där min kunskap inom neuropsykiatriska utredningar kom till användning. Det kändes oerhört tacksamt, berättar Benedicte Good, verksamhetschef och leg. Psykolog på Bonliva Care.

Genom regionavtal har Bonliva Care idag möjlighet att ta emot barn, ungdomar och vuxna från hela Sverige – en viktig milstolpe i Bonlivas vision om en mer jämlik och tillgänglig sjukvård.

– Vi är övertygade att en mer jämlik och tillgänglig sjukvård leder till förbättrad livskvalitet och ökat välmående. Att nu som vårdgivare genom Bonliva Care kunna hjälpa ännu fler patienter är en stor och efterlängtad milstolpe för oss. Visionen för Bonlivakoncernen är att ingen ska behöva vänta för länge innan rätt vårdinsatser sätts in, oavsett var i landet patienten bor, och därför har lanseringen av Bonliva Care varit ett särskilt viktigt delmål för oss, säger Ted Bergman, vd på Bonliva AB och Bonliva Care.

För mer information är du välkommen att kontakta:

Benedicte Good

Verksamhetschef

Tel: 076-000 27 71

E-post: benedicte.good@bonliva.se