“Jag tycker om att kunna få använda den kunskapen jag har till att hjälpa andra.”

“Jag tycker om att kunna få använda den kunskapen jag har till att hjälpa andra.”

Varje vecka möts patienter av Bonliva Cares psykologer och specialistläkare på mottagningarna i Stockholm, Falun och nu även Norrköping. Vi fick en stund med en av medarbetarna Ann Bäckman Barbäck, legitimerad psykolog och psykoterapeut, för att få lära känna henne lite mer och arbetet på Bonliva Care.

– Jag har arbetat som psykolog i olika verksamheter sen 1998 och började då på barnsidan, idag arbetar jag främst med vuxna patienter. Sen oktober 2020 har jag samarbetat med Bonliva Care och deras moderbolag Bonliva, och den senaste perioden arbetat på uppdrag på en habilitering i Uppsala men även fått hjälpa patienter på Bonliva Cares mottagning i Falun, berättar Ann.

– Jag får ofta höra från patienter som söker sig till Bonliva Care vilket gott och professionellt bemötande de upplever från våra läkare och psykologer, och att de känner sig lyssnade på.

Vad är det du uppskattar med ditt arbete?

– Det är spännande att få träffa och jobba med människor som är i behov av hjälp, och att få vara med att ge rätt stöd som förbättrar människors vardag. Jag tycker om att få kunna använda den kunskapen jag har till att hjälpa andra. På mitt jobb möter jag många människor som har olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som exempelvis autism. Det är ledsamt att många av dessa patienter inte kommer igång med sina liv eftersom de hittills inte fått det där rätta stödet.

Vilken respons har ni fått från patienterna?

– Jag får ofta höra från patienter som söker sig till Bonliva Care vilket gott och professionellt bemötande de upplever från våra läkare och psykologer, och att de känner sig lyssnade på. Det är verkligen fint att få höra. Det finns ett jättebra samarbete i teamet här på Bonliva Care, alla utstrålar sådan energi och engagemang, och alla delar verkligen intresset för att hjälpas åt. Både för patienterna men också i teamet.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta gärna oss!

Sarah Camejo är PLA-psykolog (psykolog med psykologiskt ledningsansvar). Hon arbetar främst med att säkerställa kvalitén och med att utveckla den kliniska verksamheten på Bonliva Care.