Bonliva Care lanserar digital vårdapp: “Det här bidrar till en mer trygg och säker vård för våra patienter”

Bonliva Care lanserar digital vårdapp: “Det här bidrar till en mer trygg och säker vård för våra patienter”

Bonliva Care lanserar egen Psykologapp som ett steg in i framtiden för patientcentrerad vård. Med den nya plattformen erbjuds psykologer och patienter en kombination av digitala och fysiska vårdtjänster, ökad tillgänglighet och stärkt delaktighet i den egna vårdprocessen.

Bonliva Care är aktuell med ny Psykologapp som ska ge patienter en mer integrerad och holistisk vårdupplevelse, och underlätta övergången mellan digital och fysisk vård.

– Den digitala plattformen tillåter psykologen och patienten att utforma en mer flexibel och lättillgänglig behandling. I och med att plattformen inte enbart är ett videoverktyg, utan också är en plattform där psykologen kan dela verktyg och övningar på ett smidigare sätt, så får patienten bättre förutsättningar att implementera det hen lärt i sin vardag och lättare öva på nya färdigheter och strategier. Det här innebär bättre resultat och vårdupplevelse för patienten, säger Sarah Camejo, klinisk verksamhetsutvecklare och leg. psykolog hos Bonliva Care.

Plattform som underlättar och säkerställer hela vårdkedjan

– Eftersom plattformen kommer att underlätta psykologens administrativa arbete, och ska fungera som ett hjälpmedel för psykologen, så kan hen lägga största delen av sitt fokus på det som är viktigast – bemötandet och kontakten med patienten, förklarar Sarah och fortsätter:

– Sedan finns det kommunikationskanaler såsom meddelande- och videofunktion som gör det lättare för psykologen att planera sina uppföljningar även efter avslutade behandlingar. Dessa kommunikationsvägar gör det också enklare för patienten att efter avslutad behandling, komma i kontakt med sin psykolog om den skulle behöva stöd i en viss specifik situation, eller larma om återfall. Det här bidrar till en mer trygg och säker vård för våra patienter, säger Sarah.

Att erbjuda både digitala och fysiska behandlingsalternativ ökar tillgängligheten och främjar patienternas engagemang i sin egen vård.

– Det blir mer flexibelt för patienten att ha möjligheten till digitala samtal, det blir enklare att få till tider som passar och gör så att den geografiska aspekten inte blir något hinder för att man som patient ska kunna få tillgång till bra stöd och vård.  

– Min erfarenhet är att många patienter, trots omställningen vi gjort efter pandemin, har en önskan om fysiska besök när det finns möjlighet till detta. Däremot har jag upplevt i min praktik att möjligheten att kunna kombinera både fysiska och digitala besök gör det lättare för patienten att faktiskt pröva videosamtal i de fall det behövs, och i de flesta fall fungerar det minst lika bra. Det fina med att kunna kombinera fysiska och digitala besök är också att patienterna inte behöver avbryta behandlingar till följd av livsförändringar, såsom flytt eller nya arbetstider. Det här gör det enklare för våra patienter att fullfölja sina behandlingar och det bidrar till mer välmående patienter och bättre behandlingsresultat, säger Sarah avslutningsvis.

Bonliva Care erbjuder neuropsykiatriska utredningar för barn, ungdomar och vuxna och psykologisk behandling. Våra mottagningar har korta köer och vi tar emot patienter från hela Sverige – antingen via privat finansierad utredning eller genom remiss från hemregionen.