Hem
>
Artiklar
>
Nyheter
>
Bonliva Care är huvudsponsor för Mental Health Run 2023
Publicerad: 
6/9/2023

Bonliva Care är huvudsponsor för Mental Health Run 2023

Bonliva Care är huvudsponsor för Mental Health Run 2023
"Det av yttersta vikt att delta i ett lopp med fokus på sambandet mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa." – Sarah Camejo, psykolog vid Bonliva Care. Foto: Jaana Salla
Jaana Salla
Skriven av

Jaana Salla

Bonliva Care är även i år stolta huvudsponsorer till loppet Mental Health Run, som går av stapeln lördag den 30 september kl. 13.00 i Stockholm. Allt överskott från loppet går till Fonden för Psykisk hälsa. ”Forskning visar tydligt att fysisk aktivitet spelar en central roll för vårt psykiska välbefinnande.” – Sarah Camejo, psykolog vid Bonliva Care.

Mental Health Run samlar vårdgivare, patientföreningar och privatperson där alla vill bidra till forskning och synliggörandet av psykisk ohälsa. För andra året är Bonliva Care sponsor till välgörenhetsloppet som i år skänker överskottet till Fonden för Psykisk Hälsa.

– Att representera Bonliva Care, som är huvudsponsor för Mental Health Run, fyller mig med stolthet och det känns verkligen kul att vara en del av detta evenemang. Även om jag har varit medveten om Mental Health Run genom kollegor och andra sponsrande företag, blir detta min första gång som deltagare, Sarah Camejo, leg. psykolog vid Bonliva Care.

Sjukvården behöver rikta mer fokus på psykiskt hälsa menar Sarah, och här kan kliniker och sjukvårdspersonal bli bättre på att leda genom exempel.

– För mig personligen, är det av yttersta vikt att delta i ett lopp med fokus på sambandet mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa. I mitt yrke som psykolog är det essentiellt att inte bara ge råd, utan även leva enligt dem. Tyvärr märker jag att vi inom sjukvården inte alltid är bra på att följa våra egna råd, därför är det är viktigt att visa, både för våra patienter och kollegor, att vi värderar fysisk hälsa genom att agera, snarare än att bara tala. Faktum är att forskning tydligt visar att fysisk aktivitet spelar en central roll för vårt psykiska välbefinnande. Trots att många är medvetna om detta, känns det som att det inte alltid tas på fullt allvar, säger Sarah.

Evenemang som Mental Health Run skapar goda förutsättningar för vidare dialog och forskning, samtidigt som den fysiska hälsan främjas.

– För att kunna föra forskningen framåt krävs det initiativ och insamlingar som Mental Health Run. Vi behöver mer forskning och större fokus på området, och jag hoppas att denna typ av evenemang bidrar till det. När det kommer till mina mål för loppet är det främst att ha roligt. Jag ser fram emot att njuta av upplevelsen och diskutera med branschkollegor, avslutar Sarah.

När: 30 september
Var: Stockholm, Djurgårdsbrunnsviken
Hur: 5 km lättlöpt/lättgången bana

Läs mer

Mental Health Run, mentalhealthrun.se

Fonden för Psykisk Hälsa, fondenpsykiskhalsa.se

Bonliva Care erbjuder neuropsykiatriska utredningar för barn, ungdomar och vuxna. Våra mottagningar har korta köer och vi tar emot patienter från hela Sverige – antingen via privat finansierad utredning eller genom remiss från hemregionen.