Boktips för dig som vuxen med NPF-diagnos

Boktips för dig som vuxen med NPF-diagnos

Det finns många bra hjälpmedelsböcker där ute till vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag vill tipsa om fyra böcker som alla ger tips på bra strategier som du kan använda dig i vardagen, och då kanske framför allt i arbetslivet. Ett boktips är även riktat till dig som är förälder till ungdomar eller vuxna barn, och där ditt barn behöver stöd i steget ut mot vuxenlivet.

ADHD på jobbet, om forskning, hjärnan och strategier, av Lotta Borg Skoglund & Marina Nelson

Benedicte: ”ADHD på jobbet” är en välskriven bok med tydlig forskningsförankring och matnyttiga fallbeskrivningar. Bokens pedagogiska upplägg bidrar till att du som läsare på ett enkelt sätt får bättre förståelse för hur forskningsrön kan översättas till igenkännliga vardagssituationer. Boken – som passar både dig med diagnos och dig som är anhörig, kollega eller arbetsgivare – beskriver både hur ADHD-symptom kan yttra sig på arbetsplatsen samt ger förslag på hur problematiska situationer kan hanteras. ”ADHD på jobbet” är full med konkreta tips och problemlösningsstrategier, vilket leder till att du som läsare lämnas med en känsla av hopp och framtidstro. Jag vill därför rekommendera denna bok som är skriven av två ytterst kompetenta branschkollegor – Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson."

ADHD hjälpen, för ett liv i balans, av Katarina A. Sörngård

Autism handboken, strategier för ökad livskvalitet, av Katarina A. Sörngård

Föräldraguiden vid autism & adhd, så vägleder du ditt barn från ung till vuxen, av Katarina A. Sörngård

E-bok

Självhjälpsguiden – en digital skrift för dig med ADHD på jobbet, av Riksförbundet Attention


Är du intresserad av att veta om hur en neuropsykiatrisk utredning går till eller söker du svar på någon annan fråga?  

Vi har samlat svaren på många av de vanligaste frågorna kring NPF-utredningar, diagnoser och svaren på dessa. Du hittar även information om Bonliva Care, hur vi arbetar och vad du som patient kan förvänta dig.