Relationsrådgivning & familjeterapi

Familjeterapi, en form av psykoterapi, fokuserar på att lösa konflikter och förbättra relationer inom en familj. Alla kan få problem i sina relationer och då kan det vara bra att få prata med någon utomstående som kan hjälpa till med att sätta ord på det som är svårt att prata om.

Bonliva Care erbjuder familjeterapi och relationsrådgivning för dig och din familj. Våra psykologer tar emot er och finns alltid nära till hands.

Om du inte hittar en tid som passar, vänligen kontakta oss på 08 515 13 410
så hjälper vi dig gärna!

Vad är familjeterapi?

Familjeterapi handlar om att hjälpa en familj att må bättre tillsammans. Tänk på familjen som ett lag där alla påverkar varandra. Om en lagmedlem har det svårt, påverkar det hela laget. På samma sätt, om det finns problem i familjen, som bråk eller dålig kommunikation, kan familjeterapi hjälpa. I familje- eller relationsrådgivning träffar ni en terapeut som är expert på relationer. Ni kan prata om det som är svårt och lära er nya sätt att kommunicera och lösa problem på. Det är inte bara för stora problem, utan kan också vara till hjälp när det känns som om era relationer inte fungerar så bra som de kan. Målet är att alla inblandade ska förstå varandra bättre och må bra tillsammans.

Vad kan vi få hjälp med?

Ni kan få hjälp med en mängd olika saker som rör familjelivet och relationer i stort. Det kan handla om att lösa konflikter mellan familjemedlemmar, förbättra kommunikationen, eller hantera känslomässiga problem som påverkar familjen. Relationsrådgivning är också bra för att tackla specifika situationer som skilsmässa, sorg, eller problem som rör barnens beteende. Det viktiga är att ni får stöd att arbeta tillsammans för att hitta lösningar som fungerar för alla. Relationsrådgivning eller familjeterapi kan också hjälpa till att stärka banden inom era relationer och skapa en starkare känsla av samhörighet och förståelse för varandras behov.

Relationsbehandling & rådgivning

Relationsbehandling är en viktig del av familjeterapi som fokuserar på att stärka relationerna mellan familjemedlemmar. Detta kan innebära att arbeta med par inom familjen eller hela familjen tillsammans. Behandlingen hjälper till att identifiera och lösa underliggande problem som skapar konflikter och missförstånd. Genom att lära sig bättre kommunikationsmetoder och förståelse för varandras perspektiv, kan familjemedlemmar bygga starkare relationer. Terapin kan också inkludera specifika utmaningar som föräldraskap, äktenskapliga svårigheter eller hantering av tonårsproblem. Målet är att skapa en mer harmonisk och stöttande familjemiljö.

När ska vi ta hjälp?

Det kan vara dags att söka familjeterapi eller relationshjälp när kommunikationen mellan er ofta leder till konflikter och missförstånd. Om dina barn visar tecken på beteendeproblem eller om familjen går igenom stora förändringar som skilsmässa eller sorg, kan det också vara en signal. Likaså, om det känns som att ni glider isär och inte kan lösa era problem på egen hand, kan det vara läge att få professionell hjälp.

Vad kan ni göra själva?

Det finns flera saker ni kan göra själva för att förbättra familjesituationen, även utanför terapin. Här är några förslag:

  • Öppen kommunikation: Prata ärligt och lyssna på varandra
  • Respektera varandras gränser: Se till att alla inblandade respekterar varandras personliga utrymme och åsikter
  • Kvalitetstid: Försök hitta tid att göra saker tillsammans, det kan vara allt från att äta middag tillsammans eller göra en utflykt
  • Lär er hantera stress: Använd tekniker som djupandning eller promenader för att behålla lugnet
  • Konfliktlösning: Arbeta på att lösa små problem innan de blir stora